Met kinderen op vakantie.
Zo blijft het leuk!

Hoera! Vakantie! Altijd weer fijn. Tenminste, als iedereen het naar zijn zin heeft. Met kinderen reizen is soms een uitdaging. Vooral tijdens lange(re) tripjes slaat de verveling vaak toe. En eenmaal op de plaats van bestemming blijkt het ook wel eens lastig om het leuk te houden. Hoe krijgt u dat tóch voor elkaar? Topic Travel helpt u graag op weg met een aantal handige tips.

Comfortabel en veilig vervoer

Ontspannen op weg

Kinderen vervelen zich bijna altijd tijdens een lange autorit. Daarom is het zaak ze zoveel mogelijk af te leiden. Speel bijvoorbeeld films op een draagbare DVD speler, tablet of smartphone. Wilt u liever niet dat ze de hele tijd naar een scherm staren, dan kunt u luister-cd’s op uw eigen autoradio afspelen. Zo blijft iedereen gelijk wat meer betrokken bij elkaar.

Gezellig en ouderwets

Wie kent ze niet van vroeger: de welbekende autospelletjes. Maak woorden van nummerborden of bedenk vooraf een abc van dingen die jullie onderweg gaan tegenkomen. De eerste die alles heeft afgevinkt is de winnaar. En zo zijn er nog veel meer leuke autospelletjes.

Smullen maar

Lekker eten en drinken doet het ook altijd goed. Zorg voor voldoende gezonde snacks en wat persoonlijke smulfavorieten. Vermijd als het lukt teveel suikers, want dat maakt onrustig. Geef ieder kind zijn eigen – hersluitbaar – zakje met smakelijke dingen. Zo voorkomt u ruzie onderling. Op vaste tijden geeft u ze het zakje, waar ze dan iets uit mogen halen. Zo lijkt het net of de reis sneller gaat. Ook voor u.

Vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar

VILLA FAYENCE

Een prachtige en luxueuze villa met privé zwembad. Rustig gelegen in een eigen vallei aan de rand van Tourettes, met genoeg faciliteiten voor de kids!

Bekijk deze villa

VILLA CALONGE

Deze parel van een villa is perfect voor een groter reisgezelschap. De villa beschikt over een iets lager gelegen, omheind zwembad, met zonneterras rondom.

Bekijk deze villa

GESCHIKT VOOR 0-3 JAAR

We hebben speciaal voor u een selectie van vakantiehuizen gemaakt die zeer geschikt zijn om veilig met uw baby of peuter te verblijven.

Bekijk deze huizen

WINNEN!

U kunt één van de drie speeltafeltjes of één van de grote dozen met kleurpotloden winnen.

Maak een scan van de mooiste tekening van uw kind(eren) en stuur deze naar info@topictravel.nl, ovv Magazine winactie kinderen.

De winnaars krijgen uiterlijk februari 2017 bericht.

Dat is handig

Kinderen onder de vier zitten nog in een kinderstoel. Dit beperkt ze nogal in hun doen en laten. Een Amerikaanse moeder heeft daarom de bijzonder handige én veilige oplossing bedacht: de Star Kids Snack & Play Travel Tray met magnetisch whiteboard. Dit speeltafeltje past precies over de autostoel en heeft diverse praktische opbergvakken.

Wilt u er ook één? Topic Travel mag van ikbenzomooi.nl drie speeltafeltjes weggeven.

Knutselpret en speelplezier

Kinderen vanaf een jaar of vier houden van lezen, knutselen en luisteren. Pak een kleine tas in met wat speelgoed, (doe)boekjes, luister-cd’s en raamstickers. Verder bewaart u in een aparte tas wat kleine cadeaus. U pakt er om de zoveel tijd ééntje uit. Ook leuk: Hang genummerde blaadjes aan een touw bij de stoel van elk kind. Na ieder uur mogen ze een blaadje inwisselen voor een cadeautje. Kondig elk uur aan met ‘Kaartjes alstublieft!’ Het resultaat? Blije kinderen.

Eet zoveel mogelijk ‘thuis’

Hoe heerlijk het vooraf ook lijkt om elke dag uit eten te gaan, de praktijk wijst vaak anders uit. Met kinderen is het in een restaurant eerder inspannend dan ontspannend. Ze knoeien, verkondigen dat luid en duidelijk dat ze iets écht niet lekker vinden, willen nooit blijven zitten en zijn altijd eerder klaar met eten dan u. Kook zelf of laat iets bezorgen. Dat scheelt in de stress én u houdt wat over voor andere dingen. Die iedereen wél ziet zitten.

Niet alles kan

Vakantievoorpret is geweldig en u heeft vast al van alles bedacht om te gaan bezichtigen en doen. Maar wat blijkt? Die leuke dag naar het kindermuseum en daarna de lokale markt valt niet bij iedereen in de smaak. Gedrein, gehuil en gejammer is uw beloning. U voelt zich miskend, want u had nog zo met ieders wensen rekening gehouden. Blijf realistisch. Plan hooguit één activiteit per dag. Het beste in de ochtend. De rest van de dag is om bij te komen.

Stuur ze op jacht

Laat uw kinderen de plaats van bestemming ontdekken aan de hand van foto’s. Print vooraf  toeristische attracties, gebouwen, restaurants, bergen en andere herkenbare dingen op klein formaat. Vertel de kinderen dat ze die overal tijdens de reis tegen kunnen komen. De foto’s kunnen na het ontdekken in een fotoboek met de datum, eventuele eigen teksten en andere vondsten erbij. Succes gegarandeerd en een prachtige herinnering voor later.

Vakantiehuizen geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar

VILLA MORAIRA

Mooie, comfortabele, Spaanse villa met een heerlijk, omheind privé zwembad met buitendouche. En een terras met veel ruimte om lekker te zonnen.

Bekijk deze villa

APPARTEMENT PEDASO

Een combinatie van luxe en comfort op deze prachtige panoramische plek nabij de kust. Dit is de ideale plek om met uw gezin vakantie te vieren!

Bekijk dit appartement

GESCHIKT VOOR 4-12 JAAR

TopicTravel heeft voor u de mooiste vakantiehuizen, waar u samen met het gezin kunt genieten. Deze huizen hebben allemaal veel speelgelegenheid.

Bekijk deze huizen

Infomapje

Print alle belangrijke informatie – reserveringen, routes, adressen, telefoonnummers – uit en stop ze in een mapje. Wel zo prettig als uw telefoon leeg is.

De tussenstop-tas

Stopt u onderweg voor een overnachting? Pak één aparte koffer voor het hele gezin met alles wat u daarvoor nodig heeft. Deze legt u bovenop de rest.

Lichtgewicht

Altijd fijn om bij u te hebben: ballonnen en chenilledraad. Daar kunnen ze allerlei figuren en poppetjes mee maken en het weegt zo goed als niets. 

Pauzeren

Stop met kleine kinderen bij plaatsen waar ook een (binnen)speeltuin is. Zoek op internet naar ‘kindvriendelijke parkeerplaatsen’. Et voilà.

Smart met de telefoon

Houden uw kinderen niet – meer – van spelletjes en heeft u geen bezwaar tegen langdurig gebruik van een smartphone? Overweeg dan de aanschaf van een extra buitenlandbundel met wifi. Zo kan uw tiener zonder al te veel kosten langere tijd op het internet. De meeste pubers zijn daar enorm blij mee. Al zullen ze dat misschien niet zo laten merken.

Gun elkaar ruimte

Thuis gaan tieners meestal hun eigen gang, maar ineens zitten jullie 24 uur per dag op elkaars lip. Laat oudere kinderen nu en dan met rust en forceer niets. Intussen kunt u ook even zalig ontspannen. Een win-win situatie.

Vakantiehuizen geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar

VILLA KERDOUALEN

Deze woning is het begin van een droomvakantie voor u en uw tieners! Geniet van alle mooie en leuke faciliteiten die dit huis te bieden heeft!

Bekijk deze villa

VAKANTIEHUIS CORTONA

Deze authentieke Italiaanse appartementen liggen vlakbij Cortona Er is genoeg speelruimte voor kinderen en het heeft een gezamenlijk zwembad.

Bekijk dit vakantiehuis

VOOR KINDEREN VANAF 12 JAAR

Bekijk ons aanbod van comfortabele vakantiewoningen voor gezinnen met tieners. Al deze huizen hebben een privé-zwembad en zijn voorzien van wifi.

Bekijk deze huizen

Veel plezier in uw vakantiehuis!
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur