Regio in de kijker

In het artikel ‘Regio in de Kijker’ leest u over een bepaalde streek. Deze keer komt u alles te weten over de zonovergoten Côte d’Azur.

arrow_down_white_stroked

Verliefd op de Côte d’Azur

Misschien wel de mooiste streek van Frankrijk

VILLA CAVALAIRE SURE MER

Zo hoort een vakantiehuis te zijn! Geweldige locatie, vlakbij zee, strand en de mooiste badplaatsen van de Côte d’Azur.

Bekijk dit vakantiehuis arrow_right_red

De prachtige, schilderachtige kustlijn van de Côte d’Azur strekt zich uit van Saint-Tropez tot de stad Menton, nabij Italië. De streek wordt ook wel betiteld als de Franse Rivièra en Côte d’Azur betekent letterlijk ‘Aan de blauwe Kust’. Geen verrassende naam voor deze bruisende regio, waar de diepblauwe oceaan iedereen weet te verleiden.

Leuke tips van Brigitte Bruijnse
Sales Agent Côte d’Azur
Charmant Saint Tropez

Uiteraard mag u het mediterrane Saint-Tropez niet overslaan wanneer u in de Côte bent. Deze stijlvolle stad aan zee trekt bezoekers van over de hele wereld. Nog niet zo heel lang geleden was Saint-Tropez een onbeduidend klein vissersdorpje. Maar door een film met Brigitte Bardot in de hoofdrol werd het plaatsje wereldberoemd.

Authentiek en high-end

De stad heeft haar charmante sfeer behouden, ondanks de toestroom van talloze beroemdheden. Lokale bewoners spelen er pétanque op straat en artiesten bieden hun kunstwerken aan. Maar daarnaast zijn er ook de high-end boetieks, havens met de grootste jachten en chique restaurants. En natuurlijk het strand en de zee.

Zien en gezien worden

De Côte d’Azur trekt zonaanbidders aan en degenen die zich tot de jetset rekenen. Dagjesmensen vergapen zich aan de luxe jachten in de diverse havens en een bezoek aan hip Cannes of mondain Monaco hoort er gewoon bij. Men flaneert er wat langs de boulevard, drinkt wat op een terrasje en gaat shoppen in Nice en Saint-Tropez.

VILLA MOUANS-SARTOUX

Prachtig huis met privé-tennisbaan. Het interieur is tot in de kleinste details verzorgd.

Bekijk deze villa arrow_right_orange

Saint Tropez net even anders
  • Ga met de pont en niet met de auto naar de dinsdagse markt in Saint Tropez. Dat is leuker, sneller en u staat niet in de file.
  • Bekijk de jetset vanaf het balkon van Hotel Sube. Het kan er behoorlijk druk zijn.
  • Sla de prijzige restaurants aan de kade in Saint-Tropez over en loop door naar de kleurrijke straatjes voor een lekker hapje. Bijvoorbeeld bij Bistrot Pastis (wel reserveren!)
  • Bezoek de gezellige vlooienmarkt met livemuziek en BBQ bij het openluchttheater in Ramatuelle. NB: Buiten het hoogseizoen is deze markt er maar één keer per maand.
  • Bekijk de gigantische villa’s van de ‘rich en famous’ via het wandelpad dat pal langs de kust loopt. Trek wel stevige schoenen aan, want de route is pittig.

VILLA SAINT TROPEZ

Deze prachtige villa voor 6 personen is perfect gelegen, namelijk midden in Saint Tropez!

Bekijk deze villa arrow_right_orange

Zonnig en smaakvol

Genieten van de Var

De Var is een departement in de Côte d’Azur, waar u karakteristieke oude dorpjes aantreft temidden van lavendel- en zonnebloemvelden. De Var is een zeer groen gebied – de heuvels zijn hier niet volgebouwd – het prijsniveau is nog redelijk en het achterland van de beroemde badplaatsen zoals Fréjus, Sainte-Maxime en Saint-Tropez is werkelijk schitterend.

U waant zich in een ‘Du vin, du pain, du Boursain’- reclame. De combinatie van het landschap vol olijfbomen, cipressen, oude kerkjes, gezellige markten en de korte afstand naar de zee maakt dit departement de favoriet van kenners.

Smaakvol Ramatuelle

Ramatuelle is befaamd vanwege de heerlijke Provençaalse wijnen die er worden geproduceerd. Het mooie van dit plekje is dat het al decennia lang onveranderd is. Hoogbouw wordt er niet toegestaan en is er altijd groen. Het enige wat door het jaar heen standaard verandert is de kleur van de vele wijnranken. In het voorjaar groen en in het najaar – als er net geoogst is en de eerste flessen rosé weer worden voorbereid – rood.

En nu u toch op culinaire ontdekking bent, is het een idee om een traditionele Bouillabaisse erbij te bestellen.

Bij restaurant L’Esquinade heeft Brigitte Bardot rechts van de ingang haar vaste tafeltje
Cannes en Monaco

Cannes wordt met name bezocht voor het strand – bijvoorbeeld de La Croisette Boulevard – en het fameuze filmfestival. Monaco is weer van een heel andere orde. Hier gaat het vooral om het hebben van de meest spectaculaire jacht.

Verder kunt u er ‘Rocher de Monaco’ bezoeken. Op deze rotsformatie ligt de wijk waar de koninklijke familie woont. U vindt er ook de ‘Jardin Exotique’, die een adembenemend uitzicht over de baai biedt. Vlakbij kunt u vanuit de haven een watertaxi nemen naar andere plaatsen.

Echt zomers

Een vakantie aan de Côte d’Azur is écht genieten. Niet alleen van zon en zee, maar ook van de bourgondische instelling die de streek kenmerkt. Cultuurliefhebbers kunnen er ook prima terecht. In Aix-en-Provence, Orange en Arles vindt u Romeinse bouwwerken. In Avignon het Palais des Papes en de Pont d’Avignon. Of bezoek Marseille, de bakermat van de Franse revolutie. Maak een tocht langs de kloof van Verdon of bewonder de Pont du Gard en het Lac de Sainte-Croix. En daarnaast? Zonovergoten stranden, intieme baaitjes en heldere bergriviertjes. Perfect voor het échte zomerse gevoel.

Côte d’Azur.
Zon, zand, zee en nog véél meer!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur