Belevenissen van een reisreporter in Andalusië!

 

 Uit de vele leuke aanmeldingen om voor ons een reisverslag te schrijven, kozen we Jody. Zij reisde met haar vriend Franz naar Andalusië. Daar genoten ze van de streek én van de prachtige vakantiewoning Arenas.

Hét vakantiehuis – Villa Arenas

Boven op een berg, uitkijkend over het witte dorpje Arenas vind je Vakantiehuis Arenas, ook wel Casa Maroma genoemd. We vonden het de eerste keer met de auto wel even spannend, nogal stijl en een stuk verder dan gedacht. Maar eenmaal op het heerlijke terras – of in het zwembad – met het magnifieke uitzicht, kon het grote ontspannen beginnen.

Perfect voor kookfanaten

Villa Arenas is uitgerust met veel keukenapparatuur, zoals een vaatwasser, een grote koelkast en een gas barbecue op het terras. Ik kwam als kookliefhebber dan ook niets tekort! En dat was heel prettig. Ik vind namelijk niets heerlijker dan te dwalen in een buitenlandse supermarkt of op een plaatselijke markt, op zoek naar alle lekkere streekproducten, om die vervolgens zelf te klaar te maken.

es-29753-17-huis-aanzicht

Wilt u ook verblijven in Villa Arenas? U kunt hier boeken! arrow_right_red

In de smalle straatjes en steegjes waant u zich al snel in andere tijden
Divers Andalusië

De steden in Andalusië bieden vaak een authentieke aanblik. Zo zijn Granada en Sevilla heel kleurrijk. In de smalle straatjes en steegjes waant u zich al snel in andere tijden. De indrukwekkende Moorse bouwwerken, de romantische parken en fonteinen maken elke stap de moeite waard.

Alle huizen in Andalusië arrow_right_red

Granada – Het Alhambra

Deze prachtige burcht stamt uit de tijd van de Moorse heersers staat op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De geschiedenis van het Alhambra gaat terug tot 1238, toen op de heuvel de bouw van de militaire vesting begon.
TIP: Reserveer minimaal 2 weken vooraf de kaartjes.

Alle huizen in Granada arrow_right_red

Dorpen met witte huisjes

Even buiten de steden bevindt men zich al snel in de befaamde dorpjes met witte huizen. Hier is het een stuk rustiger dan in de uitbundige steden, waar altijd van alles gaande is. Rijdt u naar de kust dan kunt u uitgebreid genieten van de ruige landschappen, de brede zandstranden en gezellige plaatsen, zoals Málaga.

Alle huizen in Málaga arrow_right_red

Fantastisch wandelen

De El Torcal de Antequera is een woest berglandschap én beschermd natuurgebied, met uitgesleten paden en indrukwekkende kalksteenrotsen. Met een hoogte van 1.370 meter biedt het een prachtig uitzicht.

Het kalksteenmassief ontstond tijdens de Jura, ongeveer 150 miljoen jaar geleden. Door invloed van wind, regen en erosie ontstonden de grillige vormen in het gesteente. Er zijn twee gemarkeerde wandelingen: één van ongeveer 45 minuten en één van 2 uur.

U kunt er ook geweldig wandelen langs de kust. Bijvoorbeeld rondom het idyllische dorpje Nerja, bij de Middellandse Zee.

Alle huizen in Nerja

Proeven van de streek

In de provincies Almería en Granada maakt men verschillende soorten wijn, maar de meest bekende van deze streken is de zoete versterkte wijn van Málaga. Deze heerlijke drank wordt gemaakt van de druivenfamilies Pedro Ximénez en Moscatel. In het uiterste zuiden van Andalusië, de streek Jerez de la Frontera, wordt sherry geproduceerd.

Authentieke smaak

Net als elders in Spanje kunt u in Andalusië vele soorten gedroogde ham vinden. Maar het meest bekende is ‘Pata Negra’. Deze ham komt van varkens die slechts eikels te eten hebben gekregen. Van de Pata Negra is de ‘Cinco Jotas’ de meest smaakvolle.

Direct van de boom

Het bijna tropische klimaat van Andalusië maakt de regio ook heel geschikt voor de fruitteelt. Langs de weg en richting de bergen vindt u grote stukken land aangeplant met mango-, avocado-, kakifruit- en cherimoyabomen. Boeren verkopen hun fruit in stalletjes langs de weg of op de dagelijkse boerenmarkten in de provincie. Verder staan er overal amandel- en olijvenbomen. Voor tapas hoeft u dus nooit ver te zoeken.

Vol passie – De Flamenco

Eén van de bekendste kunstvormen in Andalusië is de flamenco. Deze combinatie van zang en dans werd in de 19e eeuw bedacht in de volkswijken door zigeuners, van onder andere Sevilla, Cádiz en Jerez. In de flamenco ziet u daarom meerdere zuidelijk invloeden terug te vinden. Jongeren dansen vandaag de dag vooral de variant flamenco nuevo, maar op straat danst men vaak de traditionele versie.

De flamenco is een dans die iets uitdraagt, zoals verdriet, weemoed, liefde en vreugde. U hoeft er dan ook niet vreemd van op te kijken wanneer toeschouwers in tranen uitbarsten of mee zingen. Deze dans vol passie laat meestal niet onberoerd.

Op straat, in theatercafés, de zogenaamde tablaos, en in speciale flamenco-clubs – peñas – kunt u zelf de flamenco leren.

Kortom: Andalusië is een prachtige, veelzijdige en unieke Spaanse regio waar mooie landschappen, stad en strand elkaar afwisselen.

Een must voor elke reiziger die houdt van lekker eten, diversiteit en cultuur.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur